Petek temizleme ilacı ne zaman kullanılır?
Petekleriniz yeterince ısıtmıyorsa, petek altları ısınmıyor ama üstü ısınıyorsa, tesisat içerisinde tortular, pislikler ya da tortular birikmiş olabilir ve bu da peteklerin ısınmasını engelliyor olabilir. Peteklerinizde ya da kombilerinizde ısıtma sorunları yaşamanız durumunda peteklerin veya radyatörerin yıkanması gerekebilir. Petek temizleme ilacı ile yıkama işlemi gerçekleştirilir.
Ilaçla petek temizliği nasıl yapılır?
Su tesisatı sorunlarında ve petek temizliğinde kimyasal ilaç kullanırken makine kullanılması gerekir. Kombi ısıtma borusuna bağlanan makineyle, kombi içerisindeki pis su çıkarılır. Daha sonra petekler temiz su ile yıkanır. Tabi ki ilaçla petek temizliği işlemini uzman tesisat servisinin yapması, daha sağlıklı olacaktır. Petek temizleme yaparken kullanılan makinenin depo kısmına, dairede bulunan petek adedince kimyasal ilaç koyulur. Genel olarak radyatörlerdeki bir metre, sekiz litre suya denk gelmektedir. Eğer bir dairede 6 radyatör varsa bu, radyatörde toplam 50,60 litre su bulunduğu anlamına gelmektedir. Bu yüzden kullanılacak kimyasal ilacın 1litresi, 60 litre suya ilave edilir.
Petek temizleme kimyasalı nasıl kullanılır?
Radyatör temizliğinde ve petek temizlemede kimyasal ilaç kullanırken, kullanım miktarının iyi hesaplanması gerekmektedir. Eklenen kimyasal ilacın fazla gelmesi durumu, su tesisatında ve kombide hasarlar meydana getirebilir. Dublex dairelerde ise en fazla iki litre ilaç kullanılmalıdır. Yoksa kombi peteklerinin kirli kalmasına neden olabilir. Bu da kombinin iyi ısıtmaması durumuna sebep olur.
Ilaçla petek temizleme uygulamasında makine kullanımı yaparken, makine çalıştırılır ve yarım saat kadar boruların içinde çevrilir. Bu sayede borunun içerisinde dönen ilaç, radyatör ve kanallardaki tıkanıklıkları açar. Tabi şunu da unutmamak gerekir ki, bu uygulamayı yaparken tüm peteklerin vanasını kapalı duruma getirmelisiniz. Yapılan bu işlemlerden hemen sonra durulama işlemi uygulanır. Bu işlem temiz su ile yapılır. Durulama işleminin temel amacı ise, radyatör temizlemede kullanılan kimyasal ilacın tamamen içeriden çıkartılmasıdır. Temizlenmeyen ve dışarıya çıkartılmayan ilaç olursa, kombide hava oluşabilir.
Temiz su ile durulama yapılsa bile tesisat içerisinde asit (oluşum) kalacaktır. Bu asitler kimyasal ilacın etkisiyle oluşan asitlerdir ve yapılan işlemlerin sonunda makineye su doldurarak ve içine ilaç dökerek su tesisatının içersindeki asit yok edilir.
Ilaçla petekleri yıkarken nelere dikkat edilmeli?
- Petekler temizlendikten hemen sonra tesisat sisteminden asit oluşumunu ve aside temizlemek gerekmektedir.
- Tesisat içerisinde temizlenmeyen asitler kombi basınç yükseklemelerine sebep olur.
- Kirecin çok yoğun olduğu tesisat sistemlerinde belli aralıklarda kimyasal ilaçla petek temizliği yapılması gerekir.
Kullanılan ve uygulanan bu yöntemler sayesinde kombilere bağlı olarak kalorifer tesisatlarında ve peteklerdeki ısı miktarlarında bir artış olacaktır. Kimyasal ilaçla petek temizliği yaparken kombiye zarar verilmemesi için vanaların kapalı durumda olması gerekmektedir.
İstanbul ilaçla petek temizleme firması
Mega Tesisat olarak, kombiye zarar vermeden kimyasal ilaçla petek temizliği yapmakta, ilaçla petekleri yıkama ve kimyasal ilaçla petek temizleme konularında İstanbul tesisat servisi ve İstanbul ilaçla petek temizleme firmaları arasında profesyonel, hızlı ve etkili sonuçlar sunmaktayız.
Petekler ne zaman temizlenmeli ile ilgili makalemizi okudunuz mu?
Bir Yorum Yazın