Üst Kattan Su Gelmesi

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (1 Oy, ortalama puan:4,00 5)
Loading...

Tavandan su sızması neden olur?

Tavanlarda ve tesisat sistemlerindeki su sızması, bazen tesisat sistemlerinden gerçekleşmeyebilir. fayans aralarındaki boşluklar da su sızıntılarına neden olabilmektedir. Bu ve bunun gibi su sızıntısı nedenlerinden şikayetçiyseniz ya da şüpheleniyorsanız hemen uzman bir tesisat firmasından yardım alınız.

alt kata su akıyor tavandan su sızıyor Duvardan su akıyor

Evin tavanında beliren su damlaları ve ya su sızıntıları canınızı bir hayli sıkabilir. Bu tür su kaçaklarını bulmak için cihazla su sızıntısı tespitinin yapılması gerekmektedir. Cihazla yapılan su kaçakları ile tavandan yani üst kattan gelen su sızıntısının kesin olarak neden ve nereden kaynaklandığı bulunur. Üst kattan su gelmesi sorununun nedeni tuvaletten akan su ise psikolojik olarak da morallerin bozulması kaçınılmaz olabilmektedir. Damlayan ya da sızdıran suyun temiz su mu yoksa pis atık suyu mu olduğunu sızdıran suyun akışına göre belirlenebilmektedir.

Üst komşunun tuvaleti akıyor

üst komşunun tuvaleti akıyorTuvalet suyunun sızdırması sorundan şüpheleniliyorsa bundan emin olmak için ne yapmak lazım bir de o konuya değinelim. Sızdıran yere bakılıp leke ya da iz oluşumu var mı önce bir bakılır. Çünkü üst komşunun tuvaleti akıyor ise tavanda sarı lekeler oluşur. Pis sular duvardaki boyaları renkleri değiştirerek sarımsı bir hale sokarlar. Eğer tavanda lekelenme varsa atık pis su kaçağı olma ihtimali yüksektir. Bunun yanında sararmış yerde kötü koku da oluşabilmektedir. Tabi ki atık pis su sızıntısı olması kötü koku olacak anlamına da gelmez. Pis su kaçaklarında koku oluşması olmayadabilir.

Üst komşunun banyosu akıyorPis su kaçağı belirtilerinden biri de devamlı olarak sızıntı yapan yerden suyun akmamasıdır. Tuvalet ya da banyoların kullanılmasıyla beraber üst kattan su damlaması oluşurken kullanılmaması durumda damlama kesilebilir. Bu anlattığımız belirtiler kontrol edilmeden kesin olarak anlaşılamaz.

Üst kat wc den su sızıyor sorunu yaşıyorsanız hızlı bir şekilde gelip sorunu çözmekteyiz. Sızdıran suyun yerini akustik su kaçağı dinleme cihazımızla kırmadan tespit ediyoruz. Bunun yanında pimaş içi görüntüleyen kameralar ile su giderlerinin içine bakıp kaçağı bularak, akıntının ve su damlamaların nedenini tespit ediyoruz.

Üst katın tuvaletinden su akıyor nedenleri?

Üst kattaki tuvaletten su akıyor sorunu çözülemeyecek bir tesisat problemi değildir. Bu tür sızdırmalar çoğunlukla tuvaletin es alanlarında, tuvalet taşlarının arka kısmında, ya da sifon deliği alanından akabilmekte ya da su sızdırabilmektedir.

Üst komşunun banyosu akıyor

Su sızıntılarının yaşandığı en fazla yaşandığı yerler banyolardır. Banyoların tavanlarında oluşan su damlaları izleri, su sızıntıları, sararıklık ve lekelenmeler, üst katın banyosundan su kaçağı olmasının en büyük belirtilerindendir. Banyoda oluşan su sızıntı tespiti için robot cihazla kırmadan su kaçağı tespiti yapılmaktadır. Robotla su kaçağı bulma yöntemiyle fayanslarını kırmadan su damlamalarının ve su sızıntılarının noktasal olarak kaynağı bulunur. Bunun yerine su kaçağı arama işleminde, banyo tavanında oluşan lekeli alanın kırılmasıyla sızıntı yeri tam olarak tespit edilemeyebilir. Şayet banyo tavanının kırılmasıyla patlayan, sızdıran boru bulunamayıp yeri belirlenemezse, tüm duvar ya da fayanslar kırılacağı için ekstra masraf ve zaman kaybı oluşur.

Su kaçakları nasıl önlenir ile ilgili makalemizi okudunuz mu?

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir