Su Kaçakları Nasıl Önlenir?

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (3 Oy, ortalama puan:4,67 5)
Loading...

Su kaçağı nasıl oluşur?

Tesisatlardaki atık ve temiz su giderleri borusunda zamanla meydana gelen hasarlar, çökmeler, kırılmalar ya da çatlaklar su kaçağı veya su sızıntılarına yol açmaktadır. Ayrıca kullandığınız su tesisat hattındaki boruların döşenmesi sırasında yanlış takılması da kaçaklara neden olabilmektedir. Gider borularının yan sanayi, sahte, kullanışsız, ucuz olması, boruların eklem yerlerinden yanlış takılması ve contaların tam takılamaması bir çok su sızıntısı sorununa sebep vermektedir.

Su kaçağı, su sızıntısı gibi oluşan tesisat sorunlarını kendi imkanlarınızla evinizde bulmanız olanaksızdır. Bunun nedeni, tesisat boruları evdeki duvarların içinden, fayansların altından geçmektedir. bu yüzden olası bir su kaçağı durumunu gözle görmeniz ve tespit etmeniz mümkün değildir. Tespit edemediğiniz gibi kaçağa müdahale de etmeniz bir hayli zor olacaktır. Bu sebeple uzman bir ekipten destek almanız gerekir.

Evde su sızıntıları nasıl önlenir?

Evinizde oluşan su sızıntısı sorununa karşı öncelikle su kaçağının yerinin tespit edilmesi gerekmektedir. Su kaçağı bulmada cihazların kullanılması bu problemin çözümünde büyük önem arz etmektedir. Çünkü su kaçağı tespitinde cihaz kullanımı ile sızıntı oluşan yer kırılmaz ve su kaçağı arama robot cihazıyla noktasal olarak kaçak tespit edilir. Oluşan su kaçakları karşısında yapabileceğiniz en makul şey, İstanbul’da profesyonel tesisat servisi veren firma olarak Mega Tesisat’ a başvurmanız olacaktır. Evinizde oluşan su sızıntılarını tespit edip kırmadan cihazla onarıyoruz.

Cihazla su tesisatı sorunu bulma

Profesyonel su kaçağı tespiti firması olan tesisat servisimiz, su kaçağını önlemede ve bulmada termal görüntü cihazı, kameralı görüntüleme, akustik ses dinleme aleti ve robot cihazlarının kullanımıyla su sızıntısını kısa sürede bulur ve onarır. Bu cihazlar temiz ve atık sular için ayrı ayrı kullanılmaktadır. Atık gider suyu pimaş borularında oluşan kaçakları bulmada termal cihazlar kullanılırken, temiz gider suyu borularındaki sorunlar için akustik dinleme cihazları kullanılmaktadır. Ayrıca temiz su borularının içindeki sorunu tespit için kameralı görüntüleme cihazı kullanılabilmektedir. Çünkü bazı durumlarda pimaş eklem yerlerindeki conta yerinden dışarı çıkabilmektedir. Bu gibi durumlarda kamera ile gider borusunun içine bakılarak sorun bulunmaya çalışılır.

  su kaçağı bulmada dinleme cihazı kullanımı

Cihazla su sızıntısı tespiti yapan firmamız, su tesisat hattı boyunca dinleme ve termal cihazla, gider borusundaki sızıntıyı, çatlağı ya da hasarı bulur. Gider hattında bulunan sorun tespit edilerek tamiri gerçekleştirilir. Bazı durumlarda ise kaçak nedenine bağlı olarak gider borusunun bir kısmı değiştirilebilmektedir. Onarılması mümkün olmayan kısımlar tespit edilerek değiştirilir. Bu sayede su tesisatındaki su kaçağı sorunu çözülmüş olur.

Bilgisayarlı su kaçağı tespiti ile ilgili makalemizi okudunuz mu?

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir