Banyo Gider Tıkanıklığı Açma

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (7 Oy, ortalama puan:4,86 5)
Loading...

Banyo giderim tıkanıyor!

Gider tıkanıklığı yaşanan en çok yerlerden birisi de duş giderleri, küvet giderleri ve banyo giderleridir. Banyolardaki fayansların ilk döşenme kısmında, eğim hatalarının yapılmaması önemlidir. Bunun sebebi eğim sayesinde akan suların gidere doğru gitmesini kolaylaştırmaktır. Yoksa tıkanıklıklar meydana gelebilmektedir.

evde cihazla su kaçağı tespiti

Duş alınan yerde, pis suyun akıp gitmesi için giderler bulunmaktadır. Bu giderlerin üzerinde süzgeç dediğimiz, saçların, sabun artıklarının birikip gideri tıkamaması için bir koruyucu kapak bulunur. Duş alındığında suyun daha iyi gitmesi için açılan bu gider kapakları, beraberinde tıkanıklıkların oluşmasına zemin hazırlayabilmektedir. Gider içerisinde birikerek tıkanıklığa neden olur.

Gider tıkanıklığı için evde bir takım yöntemler deneseniz de, tıkanıklığın durumuna bağlı olarak başarılı olamayabilirsiniz. Banyo giderlerinin neden tıkandığına bakalım;

Banyo gideri tıkanma nedenleri

  • Banyodaki sabun artıkları, saç ya da sakal kılları toplaklaşarak gideri tıkaması,
  • Banyo giderinde süzgecin kullanılmaması ya da çıkarılması,
  • Pis su gider borusunun zarar görmesi,
  • Rögar tıkanıklığı

banyo giderinin tıkanması sonucunu ortaya çıkarabilir.

Tıkanmış banyo gideri nasıl açılır?

Evinizde duş ya da banyo giderinin tıkanması halinde, tıkanıklığın durumuna göre müdahale etmeniz tabi ki mümkün. Evde tıkalı banyo gideri açma yöntemlerinden bazıları ise şunlardır;

Su giderinden suyun yavaş aktığından eminseniz, gidere sıcak su dökerek tıkanıklığı açmaya çalışabilisiniz. Eğer tıkanıklığa sebep olan sabun artıklarıysa sıcak su sayesinde eriyerek tıkanıklık açılacaktır.

Banyo gideri saç ve sakal kılları yüzünden tıkanmışsa eğer çözümü bellidir. Karga burun, tel askıyla gider açma yöntemi kullanmak işinize yarayacaktır. Tel askı açılıp uç kısmına kanca gibi bir burgu yapılır, giderin içine sokup biriken saç topaklarını geri çekin. Bu yöntemle kancayı giderin içerisine birden fazla sokarar devam edin ve giderin içini temizleyin. Bu sayede gider, saç ve sakal kıl topaklarından arınıp temizlenerek tıkanıklığı giderebilirsiniz. Banyo giderini temizlediyseniz, kullandığınız teli sıcak su ve biraz da karbonatla yıkayın. Amaç telin kirden ve pislikten temizlenmesi. Bunların dışında,

 Tıkalı banyo gideri açmada;

Toz ve jel lavabo açıcılar ile tıkanlı banyo gideri açma ve kostik madde ile tıkalı gider açma (çok dikkatli ve kurallarına uyarak kullanılması gerekmektedir) uygulamarı kullanılabilir. Kullanılan bu kimyasallar, gider tıkanıklığına yol açan atık maddeleri eritip bertaraf ederek tıkanıklığı açabilmektedir.

Tıkalı banyo gideri açma da kullanılacak olan kimyasallar, pimaş gider borularına hasar verebilmektedir. Bu durum sonucunda plastik gider borularında kaçaklar ve su sızıntıları meydana getirebilir. Bu kaçaklar komşu dairelere (alt kattaki daireye) inerek su sızıntılarına neden olur. Bu yüzden tıkalı banyo gideri açma konusunda uzman bir ekipten destek almanız gerekmektedir.

İstanbul tıkalı banyo gideri açma servisi hizmetimiz sayesinde, hızlı ve etkili çözümler uyguluyor, tıkalı gider açmada robot cihazların ve bilgisayarların kullanılmasıyla profesyonel bir destek sağlıyoruz.

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir