Gider Borusundan Su Gelmesi

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (6 Oy, ortalama puan:4,83 5)
Loading...

Gider borusundaki pis su geri geliyor

Pis suların taşındığı borularda meydana gelen tıkanıklık sonucu, gider suyunun geri gelmesi, yavaş yavaş ilerlemesi ya da suyun taşması gibi sorunları meydana getirir. Bu durum tuvalet tıkanıklığı durumuna bağlı olarak daha çok görülmektedir. Tabii ki bunun dışında, lavabo tıkanıklığı, küvet tıkanıklığı, banyo tıkanıklığı, ana boru tıkanıklığı gibi durumlarda da gider borusundan su gelmesi durumu yaşanmaktadır.

Cihazla pis su gider tespiti tuvalet gideri tıkanıklığı Su gider borusunun tıkanması

Bu gibi tıkanıklık durumları genelde binaların zemin katındaki tuvalette daha yoğun yaşanabilir. Zemin dairelerde yaşanan tıkanıklık durumunda rögar, binaya bağlı kanalizasyon çukuru dolabilmektedir. Buna bağlı olarak o kattaki rögara bakılmalıdır.

İstanbul tuvalet tıkanıklığı servisi

tuvalaet-tikaniklikBoru tıkanmaların yaşanması durumunda İstanbul’da tuvalet tıkanıklığı açma konusunda profesyonel bir firma olan Mega Tesisat servisimizden yardım alabilirsiniz. Gider borusundan su gelmesi, tuvalet tıkanıklık açma, banyo tıkanıklık açma ve pimaş açma konusunda, tıkalı tüm gider borularını özel kameralı cihazımızla görüntüleyip tıkanıklık tespit etme yöntemi uyguluyoruz. Bu sayede kısa sürede, kırmadan ve daha az maliyetle tıkanıklık sorununuzu gideriyoruz.

İstanbul’daki eski yapılarda ve yerleşimlerde, tesisat sorunlarına bağlı olarak pis su giderlerinde oldukça tıkanıklık meydana gelmektedir. Bunun sebebi, pis su giderleri için döşenen boruların pvc, pimaş borular değil de döküm boruları olmasıdır. Pik borular da denilen bu giderler, eskidikçe çatlamakta, yumuşayarak çürüyebilmektedir.

Pis su gider tıkanıklığı nasıl olur?

Tıkanma sorunlarının oluşmasında tabi ki farklı sebepler de vardır. Bun pis su gider tıkanıklığı sorunlarından bazıları ise;

  • Klozet ya da tuvalete asılıp düşen, gidere kaçan kokular,
  • Tuvalet giderine kaçan suda eriyemeyen maddeler veya sert cisimler,
  • Gider borusuna kaçan saçlar, ıslak mendiller, tuvalet kağıtları, bezler,
  • Mutfak lavabosuna dökülen yemek artıkları, çay çöpleri,
  • Pis su giderlerinde zamanla meydana gelen pislik oluşumu,

Gibi nedenler tıkanma sorununun ortaya çıkmasında sık rastlanan durumlardandır. Ayrıca gidere atılan yabancı cisimlerin zamanla sıkışarak pis su giderini tıkaması ve suyun giderden geri gelerek taşmalar meydana getirmesi de yaşanan tıkanıklık sorunlarındandır.

Tuvalet tıkanıklığı açma ile ilgili makalemizi okudunuz  mu?

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir