Patlak Su Borusu Tamiri

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (6 Oy, ortalama puan:4,83 5)
Loading...

Patlamış Su Borusu Kırmadan Tamiri

Patlamış su boruları tamir edilirken, eski ve teknolojik olmayan yöntemler kullanan sıradan su tesisatçısının olaya müdahale etmesi yapılan en büyük yanlışların başında gelmektedir. Bu yöntemi kullanan sıhhi tesisatçılar, su borusundaki patlağın yerini bulma konusunda, herhangi bir cihazdan yardım almadığı için tahmini tespit yapacaktır. Bu da borudaki patlak olduğunu düşündüğü yeri kırarak, borudaki patlak kısmı bulana dek kırmaya devam edecektir. Bu şekilde uzun tadilat dönemlerinin oluşması, teknolojik cihazlarla daha az maliyetle ve daha kısa sürede olabilecek bir işlemi saatlerce hatta günlerce uzatabilmektedir.

Patlak Boru Tamiri

Örneğin Banyo tavanından alt daireye su sızdırıyor. Bunun üzerine en yakın mahallenizdeki eski yöntemi kullanan tesisatçıyı aradınız ve tesisat sorununu çözmesini istediniz. Durumu tesisatçıya anlattığınızda, alt kata sızdırma ve damlatma yapıyor dediğinizde, yapacağı ilk iş sizin banyo tabanını kırmak olacaktır. Ama bu sızdırma tavan ya da tabandaki su borularındaki patlaktan kaynaklanmıyor olabilir. Belki de bu koridordan geçen tesisat içerisindeki patlak kalorifer borusundan kaynaklanmış olabilmektedir. Fakat cihaz kullanmayan mahalledeki tesisatçı tahmini işlem uyguladığı için, robot cihazları kullanmadığından nokta atışı yaparak olayı tam olarak kestiremediği için yapacağı işlem uzayacaktır. Uzun süren tadilat dönemlerinin yanı sıra, daha ucuza geleceğini düşündüğünüz tesisat sorunu, bu kırma dökme ve tadilat işlemlerinden sonra size daha da pahalıya patlayacaktır.

Patlamış Plastik Boru TamiriPatlak Su Borusu Kırılmadan Nasıl Anlaşılır?

Patlak su boruları kullanım yerine, yapısına ya da özeliiğine göre değişebilmektedir. Su boruları, plastik boru ve demir borusu olarak kullanılmaktadır. Su borusu patlaklarının en çok görüldüğü yerler boruların kaynak ve birleşim yerleridir.

Patlak su borusu kaçaklarında teknolojik cihazların kullanımı sayesinde, fayans altındaki su borularının tam olarak nereden kırıldığı tespit edilebilmektedir. Mega Tesisat olarak, nem ölçer ve termal kamera cihazları sayesinde su borusundaki patlağı ve kaçağı tespit edip patlak su borusu tamiri işlemini gerçekleştirmekteyiz.

Patlak Plastik Boru TamiriPatlamış Plastik Su Borusu Tamiri

Plastik su boruları birleşim ve kaynak kısımlarından ayrılması su borusunda kaçağa ya da plastik su borularının patlamasına neden olabilmektedir. Sebep bu olduğu durumda belirli alanın kırılması gerekmektedir. Patlak boru alanının kırılmadan tamir edilmesi maalesef mümkün olmayacaktır.

Cihazla patlamış plastik borusu yerinin bulunması işlemi gerçekleştirildikten sonra, alan sökülür. Patlak olan boru dümdüz bir şekilde boru makası ile kesilir ve ardından, borunun patlak kısmı plastik kaynak cihazıyla kaynak yapılarak birleştilir ve yapıştırılarak tamir edilir. Bu sayede tüm banyo zemini kırılıp dökülmeden, sadece noktasal alan yani patlamış plastik borusu alanı üzerindeki fayans sökülerek masraftan kurtulmuş olacaksınız.

Patlak Demir Su Borusu Tamiri

Demir borular betonların içinde kalır. Boruda meydana gelen bir patlak durumunda, boru çürümeye başlar. Bu yüzden borular sökülerek tamir edilmez. Çünkü çürümüş bölgeler yumuşak bir hal aldığından bu alanları anahtar ile sıkamazsınız, Bunun yerine kimyasallar kullanıılmaktadır. Bunlardan biri de Sunfix kimyasalıdır.

Sun fix kimyasalı boru tamiri için kullanılan bir macundur. Bu kimyasal boru macunu sayesinde demir su borusu patlağı sökülerek tamir edilmesi yerine boru delikleri, patlak su borusunun delinmiş alanları tıkanıp kapatılmaktadır.

Patlak Demir Boru TamiriPatlak Pis Su Gider Borusu Tamiri

Pis su gider borusunun kırılması, Patlak su borusu tamirleri arasında sık karşılan ve zorlu olarak bilenen su tesisatı sorunlarındandır. Patlamış pis su gider tamirinde kameralı görüntüleme cihazı kullanımı yapılır. Kullanılan bu cihaz sayesinde borunun içi görüntülenir ve kırılmış alan tespit edilir. Şayet gider borularındaki kırıklığın dışarıdan üstüne düşün sert maddelerle oluşması durumunda, sun fix macunu kullanılarak boru tamir edilir.

1 Yorum

  • Hasan

    Patlak su borusu tamiri etmeden önce su kaçağını tespit etmek gerekiyor. Bu konuda hep su kaçağını bulmak hemde tamir etmek için sizin gibi uzmanlara bırakmanın en doğru yol olacağını düşünüyorum. Yardımlarınız için teşekkür ediyorum problemsiz şekilde halledildi.

  • Bir Yorum Yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir