Lavabo Tıkanıklığı Açma

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (23 Oy, ortalama puan:4,87 5)
Loading...

Lavabo Tıkanıklığı

Lavabo tıkanıklığı tesisat problemleri içerisinde sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Lavabo giderlerinde oluşan tıkanıklık, sıkışma sonucu meydana gelir ve tıkanıklık yaşanan ortamı hiç bir iş yapılamaz hale getirebilir. Peki lavabolar neden tıkanıyor, sebepleri nelerdir, lavabo tıkanıklığı açma yöntemleri, lavabo giderlerinin taşması sorunu neler yaşanabilir, sizin için detaylı anlatıyoruz.

Lavabo Tıkanıklığı Nedenleri

Lavabo tıkanıklıklarının temel nedenleri, gidere atılan sert, katı, suda erimeyen cisimler ve yemek artıkları giderlerin tıkanmasına yol açmaktadır. Özellikle işletmelerde daha sık görülmektedir. İşletmelerin mutfakları, özellikle gıda sektörü hizmeti veren cafe ve restaurantların lavabo tıkanıklığına bağlı mutfak tıkanıklığı görülmektedir. Bunun yanında pis su gider borularının eğimsiz ya da yanlış eğimli olması, lavabo tıkanıklığı şikayetlerinin oluşmasına neden olmaktadır. Bu gibi sebepler lavabo giderinden kanalizasyona taşınan pis suyun aktarılmasını engeller, sıkışır ve geri tepmesine neden olarak mutfak lavabosundan pis su taşmaları meydana gelebilmektedir.

Lavabo tıkanıklığı yaşanmaması için düzenli bir şekilde giderlerin temizlenmesi gerekmektedir. Gider temizliği, gider borusunun içine basınçlı su verilerek yapılmaktadır. Gider temiliği yapılmasının en büyük avantajı özellikle işletmelerdeki tadilat sorunlarının yaşanmaması ve maddi kayıplara yol açılmaması için önemlidir.

Lavabo tıkanmasının diğer sebepleri ise;
Pis su giderlerine atılan yemek artıkları sabun kalıntıları ve kağıt havlu gibi maddeler yüzünden tıkanıklık yaşanabilmektedir. Bu tıkanıklığı kimyasal maddelerle açmak size kısa vadeli sonuçlar verebilir. Detaylı olarak lavabo tıkanıklığına ne sebep olur diye sorarsanız işte size nedenleri;

Boruların Ek Yerleri
Gider borularının ek yerleri, genelde iyi döşenip bağlanamaması sonucu su sızıntılarını ve su kaçaklarını beraberinde getirebilmektedir.

Zemin Özelliği
Yaşadığınız ya da çalıştığınız yerin zemini donmuş ise, zeminin oturmasıyla borulara zarar verilmekte, borularda kırılma veya çökmeler oluşabilmektedir.

Gider Tıkanıklığı
Lavabo giderlerine bilerek ya da bilmeyerek atılan yabancı cisimler ve dökülen yağlar birikerek, suyun rögara taşınmasını engelleyerek tıkanmasına neden olmaktadır.

Boruların Ömrü
Gider borularının dayanma ve kullanım ömrünün azalması ve bitmesi sonucu kırılmalar, çatlaklar ya da sızdırmalar meydana gelmektedir.

Gider Tıkanıklığı Nelere Sebep Olabilir?

  • Lavabo giderlerinin tıkanması sonucunca ilk olarak lavabodaki suyun yavaş gitmesi,
  • Tıkanıklığın artarak lavabodan giderinden pis suyun taşarak geri gelmesi,
  • Boru tıkanıklığı sonucu pimaş borularının ek yerlerinden alt daireye suyun sızması,
  • Aşırı yağlanma ile bulaşık makineleri tıkanması meydana gelebilir.
  • Eski binalarda kireç oluşumundan kaynaklanan lavabo tıkanması,
  • Bilmeyerek kullanılan kimyasalların lavaboya dökülmesi sonucu boruların zarar görmesine,

sebep olabilmektedir.

Lavabo Tıkanması Nasıl Açılır?

Lavabo tıkanıklığını açmak, kendi yöntemlerinizle zorlu ve sonuçsuz kalacaktır. Ayrıca bilinmeden su giderlerine dökülen kimyasallar giderlerinize ve borularınıza zarar verebileceği gibi sağlığınıza olumsuz etkileyebilmektedir. Bunun dışın lavabo tıkanıklığı açmada kullanılan yöntemler arasında;

  • Pompa ile lavabo tıkanıklığı açma,
  • Tel ile tıkanıklık açma,
  • Tuz ile Sirke ile lavabo tıkanıklığı açma,

Bu saydıklarımızda kullanılmaktadır. Bunun yerine son teknolojinin imkanlarını kullanmak, tıkanıklık açma ve tesisat sorunlarını çözmede hızlı ve kolay bir yol sağlamaktadır.

Robot Cihazla Lavabo Tıkanıklığı Açma

Robot cihazlarla tıkanmış lavabo ve mutfak giderlerinin açılması hem tadilatsız bir gün geçirmenizi sağlamakta hem de hızlı ve etkili bir sonuç almakta size avantaj sağlayacaktır. Robot cihazların kullanırken, tıkalı lavabo ve mutfak giderinin içerisine kıvrılabilen özelliği sayesinde bir yay göndererek, tıkalı alana kadar ilerletiyoruz. Tıkanıklığa neden olan cisimler robot cihaza takılarak geri çekilmektedir. Tabi yağlanmadan kaynaklı tıkanıklık söz konusu ise tıkalı alanı parçalayarak tıkanıklık açılmaktadır. Yapılan işlen sonunda giderin tam olarak açıldığını, giderin içerisine salınan kamera ile görüntüleme yapılarak kontrol edilir. Bu sayede tıkanıklığın asıl sebebi belirlenmiş olur.

 

Robotla lavabo tıkanıklığının açılması, etrafa zarar vermeden, zemini fayansları kırmadan ve uzun tadilat dönemleri geçirilmesine sebep olmamasından ötürü hem daha avantajlıdır hem de diğer eski yöntemlere göre daha ucuzdur. Mega Tesisat olarak istanbul’un tüm ilçelerine robotla lavabo tıkanıklığı açma konusunda hızlı ve etkili bir çözüm sunarak hizmet vermekteyiz.

Banyo gider tıkanıklığı ile ilgili makalemizi okudunuz mu?

Bir Yorum Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir