Kırmadan Cihazla Su Kaçağı Tespiti

1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (16 Oy, ortalama puan:4,88 5)
Loading...

Kırmadan Cihazla Su Kaçağı Bulma

Yeni teknolojiyle kırmadan su kaçağı tespiti yapmak artık mümkün. Mega Tesisat olarak özel cihazlarımızda tesisat sorunlarınıza hızlı ve etkili bir çözüm sunuyoruz. Profesyonel ekip ve ekipmanlarımızla su kaçağı bulmada kameralı görüntüleme cihazlarını kullanmaktayız. Bu cihazlar sayesinde su kaçağı olan alanı tespit ederek, kameralı cihazlarla görüntüleyerek kontrol etmekte ve tesisat sorununu çözmekteyiz.

Su Kaçağı Nasıl Anlaşılır?

su sızıntısı tespiti

Evizinde ya da işyerinizde su kaçağının olup olmadığını anlamak için işinize yarayacak ve bilgi sahibi olmanız açısından bazı su kaçağı belirtilerini sıralıyoruz;

  • Yaşadığınız evde böceklerin çıkıp çoğalması,
  • Su faturalarınız anlamsız bir şekilde artmaya başlaması,
  • Su sayaçlarınız kullanmadığınız zamanda bile çalışıp dönmeye başlaması,
  • Zeminden devamlı su oluşup çıkması,
  • Duvarlada nem, rutubet ya da renk değişimine bağlı sararmaların oluşmaya başlaması

Gibi nedenler su kaçağı nedenleri olarak sıklıkla görülmektedir.

Su Kaçağı Nasıl Bulunur?

Bina, ev ve işyerlerinde su kaçaklarını bulmada değişik teknik ve yöntemler kullanılabilmektedir. Bunlar kullanıldığı mekana ve şartlara göre değişkenlik gösterse de etkili sonuçlar vermektedir. Ayrıca seçilen yöntemi belirlemede, kullanılacak cihazların durumu ve su kaçağı sorunu yaşayan yerin konumu baz alınmaktadır. Bunlara bağlı olarak su sızıntısı tespitinde, su kaçağının boruda çıkardığı sesten yola çıkılarak müdahaleye başlanır.

Gider Borusunda su Kaçağı Bulma Kameralı Cihazla Su kaçağı bulma cihazla kırmadan su kaçağı tespiti

Su Kaçağı Bulma Yöntemleri

  • Sıcak su kaçaklarını termal kamera ile bulma,
  • Akustik dinleme cihazı ile su kaçağını bulma,
  • Boyalı su ile kaçak tespiti,
  • Kimyasal ilaç ile patlak boru tespiti ve tamiri,
  • Nemli alanı belirleme,
  • Borunun içerisine yerleştiriliken kamera ile görüntüleyerek su kaçağı bulma.

Kameralı Cihazla Su Kaçağı Tespiti Nasıl Yapılır?

Su kaçaklarının tespitinde kullanılan cihazlar, kameralı görüntüleme özelliği sayesinde suyun gider yolunu takip ederek kaçak bulma ve kaçağın yerini tespit etme noktasında tesisat sorunlarını hızlı bir şekilde çözmektedir. Mega Tesisat olarak bu cihazları kullanmakta ve İstanbul’un tüm ilçelerine kırmadan cihazla su kaçağı tespiti hizmeti vermekteyiz. Kullandığımız cihazlar ise şunlardır;

Termal Kameralarla Su Kaçağı Tespiti

Su sızıntısı ve su kaçağı tespiti için kullandığımız bir cihazdır. Daha çok içinden sıcak su geçen borularda kullanılır. Başlı başına yani tek başına kullanılmaz. Termal kamerayla sadece su boruları tespit edilir. Detaylı su sızıntısını bulmak için dinleme cihazlarının kullanılması gerekmektedir.

Cihazla Su Kaçağı Tespiti Cihazla Su Kaçağı Bulma Termal Kamerayla Su Kaçağı Tespiti Termal Kamerayla Su Kaçağı Bulma

Akustik Dinleme Cihazı ile Su Kaçağı Tespiti

Dinleme cihazları su kaçağı tespitinde en fazla kullanılan cihazlardan biridir. Çünkü ister soğuk olsun ister sıcak olsun su giderleri ve şebekelerinde en etkili yöntem olması sebebiyle çok tercih edilmektedir. Dinleme cihazları sayesinde su kaçağını bulmada hassas bir cihaz olması ve nokta atışı sağlaması sebebiyle sıklıkla kullanılmaktadır.

Nem Ölçer Cihazı

Nem ölçer cihazı adından da anlaşılacağiı gibi su tesisatı sorunlarında ortamdaki nem seviyesini ve durumunu ölçmek için kullanılmaktadır. Cihaz genellikle yardımcı bir alet olarak kullanılmakta, su kaçağı bulunması konusunda tek başına tespit yapmamaktadır.

Gider Su Kamerası Görüntüleme Cihazı

Dışarıdan pis su giderine gönderilen kamera ile giderdeki hasarları, tesisat problemlerini ve borulardaki çatlak ile kırıklıkları görüntülemek için kullanılmaktadır.

Pis Su Gideri Kaçağı Bulma Pis Su Gideri Su Kaçağı Su Gideri Kaçağı

Pimaş tıkanıklığı açma ile ilgili makalemizi okudunuz mu?

1 Yorum

  • Melih Aydın

    2 haftadır duvarlar nemlenmeye başladı açıkçası biraz korktuk. Ekibiniz gelince eski tesisatçılar gibi hemen biyerleri kırmaya başlamadılar. Yanında getirdikleri aletlerle bir takım tespitler yaptılar ve su tesisatında kaçak olduğunu, bunu da termal kameralarla bulduklarını söylediler. Dedikleri gibi de yaptılar, hiç tadilat işi çıkmadan sorunlu boruyu bularak kaçağı hallettiler.

  • Bir Yorum Yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir