1 Yıldız2 Yıldız3 Yıldız4 Yıldız5 Yıldız (5 Oy, ortalama puan:4,80 5)
Loading...

Petekleri Ne Zaman Temizletmeliyim?

Peteklerinizi dilediğiniz zaman temizletebileceğiniz gibi genelde ise verimsiz ısınma problemleri baş gösterdiğinde temizleme zamanının geldiğini anlarsınız. Bunu anlamak içinde kombinize en uzakta olan peteğinizi seçiniz ve alt kısmına elle temas ediniz. Peteğinizin üst kısmı ile alt kısmı arasında sıcaklık farkı varsa temizleme zamanı kesinlikle gelmiştir.
Profesyonel omayan her temizlik işlemi size çözüm sağlamayacaktır. Genelde yapılan en bariz yanlışlar pis suyun akıtılarak petek içinin temizlenebileceğinin sanılmasıdır. Bunun dışında petek içlerinde suların hepsinin boşaltılması ile temizlik olacağı sanılmasıdır. Bunlar tamamen geçersiz uygulamalardır.
Kombinize arıza vermeden profesyonel çalışmalarda ise petek içlerinde biriken tortu, çamur, balçık ve partiküllerin tamamen kaliteli kimyasallarla temizlenmesidir. Yapılacak tüm petek temizleme işlerinde basınç filtrelerine dikkat edilmeli ve herhangi bir zarar verilmemelidir.
Petek temizliği konusunda uzmanından servis alamayan bir çok vatandaşımız mağduriyet yaşamaktadır. Genelde işin uzmanı olmayan ve makine kullanmadan müdahale eden yetersiz firmalar yüzünden mağduriyet yaşanmaktadır. Firmanızı seçerken bu temizleme işini kaç yıldır yaptığı ve tesisat üzerine şirket sahibi firmalar olması önerilmektedir.